Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εορτασμός Αγίου Αντωνίου στη Τανάγρα

Στις 16-17 Ιανουαρίου για άλλη μια φορά με πανηγυρικό τρόπο οι κάτοικοι της Τανάγρας γιορτάσαμε την 170η μνήμη του προστάτη του χωριού Αγίου Αντωνίου(1842-2012).
Τη παραμονή κατά τον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κος Γεώργιος και ιερείς της περιοχής .
Παρέστησαν φορείς του τόπου, πλήθος πιστών από την περιοχή και την 114 Π.Μ, με επικεφαλής τον Δκτη Σμήναρχο Σ. Ψιμούλη, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, συγγενείς και φίλοι των κατοίκων της Τανάγρας.
Ανήμερα της εορτής ιερούργησε ο μητροπολίτης Τανάγρας κος Πολύκαρπος και ο π. Γεώργιος Ρέμπελος με ιερείς από την περιοχής.
Συγχαρητήρια στις δασκάλες του χωριού που ήρθαν με όλα τα παιδιά του σχολείου να εκκλησιαστούν.
Στις ακολουθίες της πανήγυρης έψαλαν στο αναλόγιο οι ιεροψάλτες της μητροπόλεως Καλαβρύτων: κοι Καλογερόπουλος Βασίλειος και Κοτσόνης Αντρέας (φίλοι συγχωριανού μας Μελέτη Φώτση).
Συγχαρητήρια στον πατέρα Ηλία και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άρτια οργάνωση του πανηγυριού , καθώς τους κατοικους και τις εταιρείες EXTRACCO και ΜΕΣΑΖΟΣ για τη γρήγορη αποκατάσταση του ναού από την πρόσφατη πυρκαγιά,.
Είθε ο Άγιος προστάτης του τόπου μας Αντώνιος να γεραίρει όλους τους Ταναγραίους και να αξιονόμαστε κάθε χρόνο να τιμούμε τη μνήμη του.





---------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου