Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΚΙΟΥΛΙΟΥΜΗΔΕΣ

Ο Γενάρχης της γενιάς των Κωνσταντίνου στο χωριό μας ήταν ο Νικόλαος Κωνσταντίνου , ( Κολιό - Κιουλιούμης) .
Ήρθε στο χωριό μας με την μητέρα του περίπου το ( 1825 – 1830 ).
Ο πατέρας του είχε πεθάνει και η μητέρα του παντρεύτηκε εδώ στο χωριό μας τον Λουκά Σαμπάνη , ( Παππούς . του Λουκά Χρήστου Σιαμπάνη ) .

Παππούς του ήταν ο Κωνσταντίνος Κιουλιούμης και η καταγωγή του ήταν από το Τεπελένι . Επειδή σκότωσε κάποιο Αγά που στην περιοχή του δεν φερόταν καλά στους Χριστιανούς , έφυγε αφήνοντας πίσω την οικογένειά του και ήρθε στην Εύβοια . Μάλιστα στους Καθενούς , όπου και παντρεύτηκε . Εκεί δημιούργησε καινούργια οικογένεια .
Όταν ο εγγονός του Κολιό – Κιουλιούμης έχασε τον πατέρα του έφυγε από τους Καθενούς και ήρθε με την μητέρα του στην Τανάγρα .
Γνωρίζοντας το όνομα του παππού του ότι ήταν Κωνσταντίνος άλλαξε το επίθετο σε Κωνσταντίνου . Η μητέρα του μετά από λίγο διάστημα παντρεύτηκε τον Λουκά Σιαμπάνη .
Όταν ήρθε έφερε πολλά χρήματα με τα οποία αγόρασε πολλά κτήματα . Ο Νικόλαος Κιουλιούμης έπαιρνε εργολαβίες διάφορα έργα Ήταν εργατικός , δραστήριος , δημιουργικός . Ένα από τα έργα που είχε πάρει ήταν η κατασκευή τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής . Με την εργατικότητά του απέκτησε μεγάλη περιουσία
Χαρακτηριστικό της εποχής αυτής καθώς με πληροφόρησαν τα δισέγγονά του σήμερα ( 2 – 6 - 2010 ) , Γεώργιος Κωνσταντίνου του Αναστασίου ( 89 ετών ) και Ταξάρχης Κωνσταντίνου του Αναστασίου ( 91 ετών ) , ήταν ότι , όταν δούλευαν οι εργάτες στην δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής σκότωσαν δύο μεγάλα φίδια τα οποία ήσαν δηλητηριώδη και τα έφαγαν .

Το ένα φίδι το έκαναν ψητό και το άλλο μαγειρευτό . Οι εργάτες που έφαγαν το ψητό φίδι δεν έπαθαν τίποτα . Αυτοί που έφαγαν το μαγειρευτό φίδι πέθαναν . Ίσως επειδή τα φίδια ήταν δηλητηριώδη .


Ο Νικόλαος Κιουλιούμης , ο οποίος μετά ονομάσθηκε Κωνσταντίνου , παντρεύτηκε την Βασιλική Δριχούτη , κόρη του Δήμ – Δριχούτη και αδελφή του Θανάση Δριχούτη

Απέκτησαν

(1) Τον Δημήτριο Κωνσταντίνου , που γεννήθηκε την 10 – 9 – 1879 ο οποίος Παντρεύτηκε την Ελευθερία Χαραλάμπους Παπαγεωργίου από τα ( Δρίτσα ) - Άρμα . Γεννήθηκε στις 20 –3- 1883 και απέκτησε κόρη: Ευαγγελία Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 10 –3 – 1908 , και παντρεύτηκε στο χωριό μας τον Κωνσταντίνο Σιαμπάνη . ( Μπάρμπα – Κώτσο ) .
…………………………..

(2) Τον Αναστάσιο Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 10 – 3 – 1881.
Παντρεύτηκε την Βασιλική Αθανασίου Σαλεμή από το Σχηματάρι . Γεννήθηκε στις 10 – 11 – 1896.

Απέκτησαν
1) Τον Ταξάρχη Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 5 –12 – 1920 .



2)Τον Γεώργιο Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 7 – 9 – 1922 .
3)Τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 9 – 1 – 1925 .
4) Τον Νικόλαο Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 10 – 3 – 1909 , και είναι παντρεμένος στον Ασπρόπυργο Αττικής .
……………………………





(3) Τον Γεώργιο Κωνσταντίνου του Νικολάου που γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1893 και παντρεύτηκε την Μαρία Σπύρου Νικολάου , που γεννήθηκε στις 10 – 2 – 1900 .



Γεώργιος Κωνσταντίνου

------------------------------------------------------------------------------------


1924. Γεώργιος Κωνσταντίνου με τη γυναίκα του Μαρία Νικολάου

Ο Γεώργιος Κωνσταντίνου ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τοπική Αυτοδιοίκηση , και ταυτόχρονα είχε μαγαζί ( καφενείο ) . Το μαγαζί του Γιώργου - Κιουλιούμη που έλεγαν . Με την γυναίκα του Μαρία απέκτησαν τους εξής .

Απέκτησαν
α) Την Σοφία Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 6 – 11 – 1927.
β) Τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 5 – 9 – 1929 .
γ) Την Ιοκάστη Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στις 7 – 11 –.1932 .
…………………………….

(4) Την Αθηνά Κωνσταντίνου του Νικολάου που παντρεύτηκε
(5) Την Μαρία Κωνσταντίνου που παντρεύτηκε
(6) Την Αντιγόνη Κωνσταντίνου που παντρεύτηκε στην Χαλκίδα τον Ιωάννη Μόνο που ήταν τσαγκάρης.

Αρχειο Δριχούτη Παναγιώτη.

--------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου