Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ταναγραίες έκοψαν τη πίτα τους

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 

Με κατάμεστη την αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Τανάγρας από τους δημοτικούς και τοπικούς άρχοντες , εκπροσώπους γυναικών του Νομού μας , του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου , κατοίκων του χωριού συγγενών και φίλων το Σάββατο το βράδυ τα μέλη του συλλόγου γυναικών Τανάγρας -ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ- , πραγματοποίησαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα τους . 
Αντικρίσαμε μια πετυχημένη εκδήλωση αφ ΄ενός μέν που ο Ιερέας του χωριού μας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα , ευχόμενος αλλά και ευχόμενοι όλοι οι παρευρισκόμενοι καλή πορεία στον σύλλογο γυναικών για την καινούργια χρονιά . αφ΄ ετέρου τα χορευτικά του χωριού ( παιδικό και εφήβων ) με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κυρίου Γιαννακαρά Θεοδώρου πραγματοποίησαν την παρθενική τους παρουσίαση , αφού όπως γνωρίζουμε δημιουργήθηκαν πριν από δύο μήνες . Χαρά μας σε μια άλλη εκδήλωση να θαυμάσουμε και το τμήμα των ενηλίκων να μας χορεύουν τους Ελληνικούς δημοτικούς μας χορούς . 
Σε αυτή την εκδήλωση λοιπόν όλα συνετέλεσαν ώστε να περάσουμε στις δύσκολες σημερινές εποχές ένα ευχάριστο Σαββατόβραδο , να αντικρίσουμε και να χειροκροτήσουμε τα νιάτα του χωριού μας , που με τους παραδοσιακούς χορούς που εκτέλεσαν με λεβεντιά και χάρη μας ενθουσίασαν και μας συγκίνησαν . 
Ακολούθησε χορός για όλους που με την επιλογή των τραγουδιών του δασκάλου του χορευτικού δημιουργήθηκε ένα γλέντι τρικούβερτο . Όμως όπως σε όλες τις εκδηλώσεις δεν λείπει η Ταναγραϊκή φιλοξενία από τους κατοίκους της Τανάγρας , και σήμερα σε αυτή την εκδήλωση οι <ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ>, προσέφεραν εδέσματα στους παρευρισκομένους , κρασιά και αναψυκτικά προσφορά του συλλόγου και κατοίκων του χωριού .
 ΜΠΡΑΒΟ… ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ … ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ … ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 2013 ΕΥΧΕΣ . 
ΔΡΙΧΟΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου