Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι κάτοικοι της Τανάγρας στις 14 και 15 του Ιούνη με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια τίμησαν την μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου στο Βυζαντινό εξωκλήσι του 12ου αιώνα του Αγίου Πολυκάρπου που ευρίσκεται στο Ιστορικό χώρο της Αρχαίας Τανάγρας. 
Την παραμονή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και φυσικά πλήθος πιστών από την Τανάγρα και τα γειτονικά χωριά.
Ακολούθως μετά το τέλος του Εσπερινού φιλικά ζευγάρια πήγαν στο καφενείο του μπάρμπα Αντώνη και γευμάτισαν πραγματοποιώντας γεύμα συνεργασίας με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων. 

Ανήμερα της γιορτής πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με επικεφαλής τον ιερέα του χωριού μας παπα- Ηλία και την χορωδία των Ιερτοψαλτών του χωριού .
στο τέλος το εκκλησιαστικό συμβούλιο με την βοήθεια των γυναικών προσέφερε το πατροπαράδοτο Ελληνικό καφεδάκι κάτω από την σκιά των πεύκων που ευρίσκονται στο χώρο της εκκλησίας. 
Τελειώνοντας να τονίσουμε ότι οι συνεργάτες της στήλης μας, μας πληροφόρησαν ότι ο χώρος που ευρίσκεται ο Ιστορικός αυτός ναός θα αξιοποιηθεί περισσότερο με αύξηση του α'υλιου χώρου αλλά και με άλλες εργασίες και δραστηριότητες με σκοπο τις καλλίτερες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

ΤΑΝΑΓΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΙΟΡΤΑ ΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου