Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

φεγγαράδα

ΤΑΝΑΓΡΑΙΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
Υπό το φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού γιορτάσαμε στο χωριό μας Τανάγρα Θηβών τη 4η γιορτή της Φεγγαράδας, που ήταν αφιερωμένη καθώς μας τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών, κυρία Μπελεγράτη Κατερίνα [ στο λαογραφικό μουσείο του χωριού μας. 
Στην λαογραφική ιστορία της περιοχής μας. 
Ήτανε μια γιορτή οργανωμένη σωστά από τις γυναίκες του χωριού μας με φαγητό μουσική και χορό επισκεψιμότητα στο μουσείο και ξενάγηση.
Σε αυτή την γιορτή παρατηρήσαμε μέχρι τις πρωινές ώρες που τελείωσε η γιορτή την σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων στο να γιορτάσουμε με ξεχωριστό τρόπο την Φεγγαράδα. 
Να δώσουμε συγχαρητήρια στο χορευτικό τμήμα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, καθώς επίσης την δραστήρια δασκάλα του χορευτικού συνδημότισσα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΕΡΠΗ από τον Άγιο θωμά. 
Να τονίσουμε ότι ήτανε μια γιορτή πολιτισμού και να ευχηθούμε του χρόνου στην 5η γιορτή της Φεγγαράδας τα εξακόσια άτομα που παρευρέθηκαν στην γιορτή και διασκέδασαν μαζί μας να γίνουνε χίλια. 
Και φυσικά όλοι μαζί αυτό το στολίδι της περιοχής μας να βοηθήσουμε ώστε να οργανωθεί περισσότερο, να γίνει πιο επισκέψιμο, να έρθουνε να το δούνε πιο πολλοί μαθητές , νέα παιδιά γιατί η γνώση της λαογραφίας είναι δύναμης.

Στην εκδήλωση βγάλαμε και είδηση αφού μέσα σε όλα τα καλά ακούσαμε τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τανάγρας << ΠΟΙΜΑΝΔΡΟΣ>> κύριο Μπελεγράτη Παναγιώτη να μας ανακοινώνει ότι από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουνε μαθήματα χορού , για να ξαναϊδρυθεί το χορευτικό τμήμα του χωριού μας. 
Μ ε όλα αυτά βλέπουμε ότι τα πολιτιστικά δρώμενα στο δημοτικό διαμέρισμα Τανάγρας παρά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνάει η χώρα μας ανεβάζουν την ποιότητα των κατοίκων του χωριού μας στον πολιτισμό συμμετέχοντας φυσικά και οι φορείς του τόπου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του Δήμου , του αεροδρομίου, της ομοσπονδίας γυναικών Τανάγρας , των συλλόγων γυναικών της περιοχής.

Τελειώνοντας εγώ και οι συνεργάτες να δώσουμε συγχαρητήρια στους οργανωτές της εκδήλωσης περιμένοντας μια άλλη ποιοτική πολιτιστική εκδήλωση.
Καλή Εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου