Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Γιορτή για τη μητέρα

Η μάνα δεν είναι μόνο μία. Είναι εκατομμύρια. Λογιών-λογιών μητέρες με διαφορετικές ζωές. Κάθε μια και μια ξεχωριστή ιστορία. Η κάθε μια με τον δικό της τρόπο. Η κάθε μία με τα δικά της όνειρα. Η κάθε μία με το δικό της φορτίο. Όμως σε όποια γλώσσα και αν ονειρεύονται, όποιον δρόμο κι αν ακολουθούν, κάτω από μια κοινή συνισταμένη βαδίζουν: την αγάπη τους για τα παιδιά τους.
Οσα τραγούδια κι αν έχουν ειπωθεί, όσα ποιήματα κι αν έχουν γραφεί, δεν είναι αρκετά να περιγράψουν τη μητρική αγάπη. Όσο πιο δυνατή, τόσο πιο ακατάληπτη.
Οι σύγχρονες μητέρες είναι πάντα "καπου ανάμεσα" και αναζητούν καθημερινά την πολυπόθητη ισορροπία. Κυνηγούν ασταμάτητα τον χρόνο, προσπαθώντας να εντάσσονται στο στερεότυπο πλέον "Καλή μητέρα-σύζυγος-εργαζόμενη-γυναίκα".
Άλλοτε τα καταφέρνουν, άλλοτε όχι. Κάποιες στιγμές θα καταρρεύσουν. Κρυφά σε μια γωνιά, κάποια θα βγάλει από τη τσάντα της ένα χαρτάκι και θα ξετυλίξει ένα ανορθόγραφο "σ'αγαπώ", άλλη θα ανοίξει το πορτοφόλι να δει μια φωτογραφία και κάποια ακόμη θα νιώσει δυο χεράκι να την αγκαλιάζουν. Είναι οι στιγμές που οι μαμάδες αποκτούν "υπερδυνάμεις", παίρνουν μια βαθειά ανάσα και συνεχίζουν.
Αυτά τα πρόσωπα που πρωτοείδαμε και μας πρωτοαγκάλιασαν, οι μητέρες μας και οι μητέρες όλου του κόσμου, είχαν τη τιμητική τους, την Κυριακή 8 Μαίου.

Ο σύλλογος γυναικών με αφορμή τη μέγιστη αυτή τιμητική ημέρα, πραγματοποίησε εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο.
Μαθήτριες του σχολείου διάβασαν αποσπάσματα αφιερωμένα στη μάνα, προσφέρθηκαν χοιροποίητα εδέσματα και ακολούθησε χορός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου