Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίστηκαν και φέτος οι επιφανειακές έρευνες στην περιοχή της Αρχαίας Τανάγρας

Αρχαία Τανάγρα
Ο χώρος της κλασσικής αρχαίας Τανάγρας είναι μια περιοχή περίπου 350 στρεμμάτων η οποία ευρίσκεται κοντά στη τοποθεσία Μπαλή της τοπικής κοινότητας Τανάγρας.
Το κράτος της Αρχαίας Τανάγρας ήκμασε από τους Μυκηναϊκούς ως και τους Ρωμαϊκούς χρόνους.
Ήταν το κέντρο της Ταναγραικής Χώρας και περιλάμβανε τον Ελεώνα, Άρμα, Μηκαλλησσό, Φαρρές και άλλες θαμμένες κώμες.
Στη σημερινή εποχή και μάλιστα μετά από 2600-2700 χρόνια σχεδόν κάθε χρόνο στο χώρο της αρχαίας Τανάγρας και όχι μόνο, η αρχαιολογική υπηρεσία Θηβών, οι φοιτητές του πανεπιστημίου της Ολλανδίας με επικεφαλής τον καθηγητή Bintliff, καθώς και οι φοιτητές του πανεπιστημίου της Lublianna με επικεφαλής τον καθηγητή Slapsac πραγματοποιούν επιφανειακές έρευνες στη περιοχή.
Εφέτος ένα 20ημερο, επισκέφθηκαν τη περιοχή φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Lublianna, για να πραγματοποιήσουν επιφανειακή έρευνα , να οριοθετήσουν τα σύνορα των τειχών της και να υποβάλλουν προτάσεις προς το δήμο και άλλες υπηρεσίες. Να γράψουν μελέτες, να εκπαιδεύσουν οι έμπειροι τους νέους φοιτητές.
Η πληροφορία μας είναι ότι ο χώρος της αρχαίας Τανάγρας θα περιφραχτεί, ώστε να έρχονται φοιτητές στη περιοχή μας από ξένα πανεπιστήμια, να εκπαιδεύονται και ίσως στο τέλος να πραγματοποιηθεί ανασκαφή της αρχαίας πόλης, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία από 7ο αι. π.Χ. – 7ο αι. μ.Χ.
Δριχούτης Παναγιώτης








-------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου