Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

70η Επέτειος της Μάχης της Πύλης

16 Οκτωβρίου 1943 - 16 Οκτωβρίου 2013 . 
 70η Επέτειος της Μάχης της Πύλης . 
 Την 70η Επέτειο από την ημέρα που έγινε η ηρωική Μάχη της Πύλης , γιόρτασαν οι φορείς του Δήμου Τανάγρας , στη Πύλη. Συνεχίζοντας να τιμούν οι κάτοικοι την μνήμη των νεκρών συγγενών που έπεσαν στο  βωμό της Πατρίδος προασπίζοντας το χωριό τους στις 16 Οκτωβρίου 1943 , από τους Γερμανούς κατακτητές , τέλεσαν Επιμνημόσυνο δέηση στην εκκλησία του χωριού , και όχι στο μνημείο πεσόντων,, λόγω  κακοκαιρίας . Παρόντες φορείς , της Νομαρχίας , του Δήμου . δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι , μαθητές των σχολείων της περιοχής , κάτοικοι του χωριού , συγγενείς των νεκρών , και φυσικά οι δύο γιοί του πρωτεργάτη της Μάχης της Πύλης Στέφανου Μαλιάτση , Κωνσταντίνος και Χαράλαμπος με τα παιδιά και τα εγγόνια τους . 
Την επιμνημόσυνο δέηση τέλεσαν οι Ιερείς της περιοχής πατήρ Αθανάσιος από τα Σκούρτα , Γεώργιος από τον Άγιο Θωμά , Κωνσταντίνος από την Πύλη Θηβών . Αναφορά στη μάχη έκαναν ο ο Δήμαρχος Τανάγρας κος Γεωργίου Ευάγγελος και ο Λυκειάρχης του λυκείου Πύλης . Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο πεσόντων που ευρίσκεται στο χώρο της εκκλησίας του χωριού . Ακολούθως οι φορείς του τόπου πρόσφεραν καφέ σε καφετέρια του χωριού. 
Την 16η του Οκτώβρη πρέπει να την θυμόμαστε και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Πύλης να θυμούνται τους νεκρούς συγγενείς τους και να είναι υπερήφανοι για την θυσία και την ανδραγαθία τους . 
Αιωνία τους η μνήμη , και να καταταγούν στο Πάνθεον των ηρώων . Αθάνατοι …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου