Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ 2014

Συνεργασία με τους φορείς του τόπου ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου ( ΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ) οργάνωσε εκδηλώσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαυροματίου με διάφορα θέματα ( χορευτικά – χορωδίες, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους).
Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στο συμβούλιο του συλλόγου γυναικών Μαυροματίου.
Εμείς όμως θα μείνουμε στην εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό κέντρο του χωριού και αφορούσε τις τρεις χορωδίες ( Μαυροματίου, Ακραιφνίου, και Τανάγρας). 
Επειδή τώρα είναι και ο μήνας Ιούλιος που γίνονται οι εκδηλώσεις μπορούμε να τονίσουμε ότι οι χορωδίες έδωσαν μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα από κατοίκους του Μαυροματίου και της γύρω περιοχής τις εξετάσεις τους. 
Ακούσαμε την χορωδία του Μαυροματίου να μας τραγουδούν με θαυμάσιο τρόπο Έντεχνα τραγούδια .
Η χορωδία του Ακραιφνίου να μας εντυπωσιάζουν με το να μας τραγουδούν καντάδες. 
Και τέλος την χορωδία του χωριού μας Τανάγρα Θηβών που την εποπτεία της , την έχει ο Σύλλογος Γυναικών Τανάγρας (ΟΙ ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ) την απολαύσαμε με το να μας τραγουδούν με αριστουργηματικό τρόπο τραγούδια του Μάνου Λουϊζου. 
Ακόμη και οι πατριώτες από το Βέλγιο ήρθαν για να συμβάλουν αλλά και να χειροκροτήσουν τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση . 
Να τονίσουμε ότι και στις τρεις χορωδίες δάσκαλος είναι ο φίλος Ιεροψάλτης από την Θήβα, Σταμάτης Φουντουζής. 
Στο τέλος της εκδήλωσης το χορευτικό τμήμα του χωριού Μαυρομάτι μας εξέπληξε με το συρτάκι και τα ζεμπέκικα. 
Αξίζουν συγχαρητήρια βέβαια στον δάσκαλο Σταμάτη Φουντουζή αλλά και στον μέλος της χορωδίας Τανάγρας Χρήστο Σιαμπάνη για τα ζεμπέκικα τραγούδια που τραγούδησαν .
Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τα παιδιά που ήσαν στα μουσικά όργανα και συνέβαλαν ώστε η εκδήλωση να γίνει ακόμη πιο θαυμάσια , πιο απολαυστική. 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης το συμβούλιο του συλλόγου γυναικών Μαυροματίου παρέθεσε γεύμα στα μέλη των συλλόγων , και έτσι τελείωσε μια ωραία βραδιά, που το Μαυρομάτι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι γυναίκες του χωριού δίδαξαν πολιτισμό. 
Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου