Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΑΚΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ


Συνεργασία με τους φορείς του τόπου ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου ( ΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ) οργάνωσε εκδηλώσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαυροματίου με διάφορα θέματα ( χορευτικά – χορωδίες, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους).
Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στο συμβούλιο του συλλόγου γυναικών Μαυροματίου.
Εμείς όμως θα μείνουμε στην εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό κέντρο του χωριού και αφορούσε τις τρεις χορωδίες ( Μαυροματίου, Ακραιφνίου, και Τανάγρας). 
Επειδή τώρα είναι και ο μήνας Ιούλιος που γίνονται οι εκδηλώσεις μπορούμε να τονίσουμε ότι οι χορωδίες έδωσαν μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα από κατοίκους του Μαυροματίου και της γύρω περιοχής τις εξετάσεις τους. 
Ακούσαμε την χορωδία του Μαυροματίου να μας τραγουδούν με θαυμάσιο τρόπο Έντεχνα τραγούδια .
Η χορωδία του Ακραιφνίου να μας εντυπωσιάζουν με το να μας τραγουδούν καντάδες. 
Και τέλος την χορωδία του χωριού μας Τανάγρα Θηβών που την εποπτεία της , την έχει ο Σύλλογος Γυναικών Τανάγρας (ΟΙ ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ) την απολαύσαμε με το να μας τραγουδούν με αριστουργηματικό τρόπο τραγούδια του Μάνου Λουϊζου. 
ΑΝ Μ΄ΑΚΟΥΣ ΖΑΦΕΙΡΗ.

Ακόμη και οι πατριώτες μας από το Βέλγιο ήρθαν για να συμβάλουν αλλά και να χειροκροτήσουν τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση . 
Να τονίσουμε ότι και στις τρεις χορωδίες δάσκαλος είναι ο φίλος Ιεροψάλτης από την Θήβα, Σταμάτης Φουντουζής. 
Στο τέλος της εκδήλωσης το χορευτικό τμήμα του χωριού Μαυρομάτι μας εξέπληξε με το συρτάκι και τα ζεμπέκικα. 
Αξίζουν συγχαρητήρια βέβαια στον δάσκαλο Σταμάτη Φουντουζή αλλά και στον μέλος της χορωδίας Τανάγρας Χρήστο Σιαμπάνη για τα ζεμπέκικα τραγούδια που τραγούδησαν .
Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τα παιδιά που ήσαν στα μουσικά όργανα και συνέβαλαν ώστε η εκδήλωση να γίνει ακόμη πιο θαυμάσια , και πιο απολαυστική. 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης το συμβούλιο του συλλόγου γυναικών Μαυροματίου παρέθεσε γεύμα στα μέλη των συλλόγων , και έτσι τελείωσε μια ωραία βραδιά, που το Μαυρομάτι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι γυναίκες του χωριού δίδαξαν πολιτισμό. 
Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.
ΖΑΦΕΙΡΗ…
Στις 7 Ιουλίου το απόγευμα μνήμη της Αγίας Κυριακής οι κάτοικοι της Ενορίας του χωριού μας επισκέφτηκαν στα Καμπιά της Ευβοίας τον ναό της , προσευχηθήκαμε, ο παπα Ηλίας έκανε την αρτοκλασία , ήπιαμε το καφεδάκι μας κάτω από τα πεύκα στο γειτονικό μαγαζί που υπήρχε. 
Στο τέλος φυσικά παρακολουθήσαμε και την παράκληση που έκανε ο Ιερέας του ναού. Φεύγοντας με τις καλλίτερες εντυπώσεις από αυτό το χώρο πήραμε το δρόμο της επιστροφής με πρώτη στάση στην Στενή , για να πιούμε το καλό νερό που έχει, να φάμε, και να γυρίσουμε στο χωριό , αφού αισθανόμασταν ότι περάσαμε υπέροχα ένα ωραίο απόγευμα μετά το προσκύνημα στην Αγία Κυριακή στα Καμπιά. 
ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΖΑΦΕΙΡΗ…
Οι Ταναγραίες ετοιμάζονται, οργανώνονται, βάζουν τα σχέδια ώστε το Σάββατο το βράδυ στις 23 Αυγούστου πραγματοποιήσουν την φεγγαράδα. Μια γιορτή που την έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια , και θέλουν με την βοήθεια και την συμπαράσταση όλων να γίνει θεσμός, και να γίνεται κάθε χρόνο.
Εμείς θα περιμένουμε για να χειροκροτήσουμε, να δούμε τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν οι Ταναγραίες, και φυσικά να τις συγχαρούμε για το αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία λοιπόν. 
ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΖΑΦΕΙΡΗ…
Όπως και εσύ πιστεύω ότι παρακολούθησες το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που έγινε στην Βραζιλία. Η Βραζιλία μπορούμε να πούμε ότι κατά την διάρκεια των αγώνων ήταν το ποδοσφαιρικό κέντρο της γης, αφού αγωνίστηκαν ομάδες από όλο τον κόσμο με αντικειμενικό σκοπό, κάποια ομάδα να πάρει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. 
ΕΓΩ ΖΑΦΕΙΡΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ…
Το ίδιο συνέβη φίλε μου και στην Καλλιθέα Βοιωτίας που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Θηβών ΣΙΔΕΣ Οργάνωσαν διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων μπροστά στο αύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Ήταν ένα παγκόσμιο φεστιβάλ χορού, αφού συμμετείχαν χορευτικά από όλο τον πλανήτη. Για αυτό τον λόγο η Καλλιθέα από εφέτος έχει τα σκήπτρα παιρνοντας θέση, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα χορευτικών συγκροτημάτων αφού οργάνωσε ο σύλλογος ΣΙΔΕΣ το διήμερο φολκλορικό φεστιβάλ χορού με το να λάβουν συμμετοχή χορευτικά από την περιοχή μας χορευτικά από την Γεωργία και δύο χορευτικά από την Αφρική. 
Πιστεύω ότι οι οργανωτές θα συνεχίζουν και στο μέλλον να δημιουργούν τέτοιες εκδηλώσεις με την ευχή όλων να πραγματοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδος.
Συγχαρητήρια στους δασκάλους των χορευτικών.
Συγχαρητήρια στους οργανωτές.
ΟΜΩΣ ΖΑΦΕΙΡΗ… 
Αισθάνομαι τη υποχρέωση να αναφερθώ επειδή πέρασαν 71 χρόνια που στις στις 23 Ιουλίου 1943 σκοτώθηκε ο Αεροπόρος του χωριού μας Αθανασάκης Ελευθέριος, που έγραψε με χρυσά γράμματα μαζί με τους 218 χειριστές που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση Θέτις , Ιστορία δόξας για την αεροπορία μας,
και να τονίσω με παράπονο ότι πέρασαν 71 χρόνια χωρίς να δούμε την προτομή του σε κάποιο χώρο του χωριού του.
71 χρόνια πέρασαν χωρίς η τοπική αυτοδιοίκηση η κάποιος άλλος φορέας να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Όμως εφέτος φίλε μου οργανώνεται ο 3ος Ημιμαραθώνιος Αθανασάκειος δρόμος αντοχής προς τιμήν του από τους φορείς του τόπου και εδώ θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους οργανωτές. 
Να παρακαλέσουμε φίλους δρομείς αλλά και αθλητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων προς τιμήν των αεροπόρων μας ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ από την Τανάγρα Θηβών και ΜΠΕΣΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από την Γαβαλού Αίτωλο Ακαρνανίας, του πρώτου πεσόντα αεροπόρου από την γειτονική μας αεροπορική βάση 114 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ που έπεσε το έτος 1957.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου