Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΑΚΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ…

ΑΚΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ… 
Πολλές φορές στην μεταξύ μας επικοινωνία, έχουμε συζητήσει για τον αεροπόρο του χωριού μας, Αθανασάκη Ελευθέριο.
Θέλω όμως να σου τονίσω ότι μας πληροφορήσανε, από τις υπηρεσίες του Δήμου ότι έχει γίνει η ανάλογη μελέτη από το τεχνικό τμήμα του Δήμου, ότι έχει οριοθετηθεί ο χώρος , και έχουν γίνει οι ανάλογες ενέργειες, ώστε επιτέλους να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο και να πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις προς τιμή του Ταναγραίου ήρωα αεροπόρου Αθανασάκη Ελευθερίου. 
Καλά όλα αυτά φίλε μου. Αλλά όμως φίλε μου άλλοι μας έθιξαν ένα άλλο πρόβλημα. Ότι για να γίνει η προτομή πρέπει ο Χύτης που θα το φτιάξει να πάρει και άλλες δουλειές , για να λειτουργήσει το χυτήριο.
Τέλος πάντων εγώ πιστεύω ότι τελειώνοντας η πενταετία, που η καινούργια ηγεσία θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου η προτομή του αεροπόρου Αθανασάκη Ελευθερίου που έπεσε στην μάχη της Κρήτης θα φτιαχτεί και θα τοποθετηθεί στο χώρο που έχει προκαθοριστεί. 
ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΖΑΦΕΙΡΗ…
Θα ήθελα μέσα από αυτή την μικρή επικοινωνία που έχουμε έστω και με αυτό τον τρόπο να σου τονίσω για ένα θέμα που παρατηρείται 24 ώρες το 24ωρο στο χωριό μας και το αποτέλεσμα θα είναι να θρηνήσουμε κάποιο θύμα η κάποια θύματα.
Να σου πω για την διασταύρωση που υπάρχει στο πρατήριο εκεί που υπάρχει και το άγαλμα των αεροπόρων. Συνέχεια βλέπουμε να περνάνε αυτοκίνητα με μεγάλες ταχύτητες η παίρνοντας την στροφή δεξιά προς τον διεθνή η πηγαίνοντας ευθεία προς το χωριό Άρμα, χωρίς να σταματούν , χωρίς να βλέπουνε ποιος έχει προτεραιότητα κ.λ.π. 
Εσύ τι λές δεν έπρεπε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα η ανάλογη υπηρεσία του Δήμου, η τροχαία , η να βρεθεί η κατάλληλη λύση για να μην θρηνήσουμε θύματα:

ΑΝ Μ’ ΑΚΟΥΣ ΖΑΦΕΙΡΗ…
Θα ήθελα να γνωρίζεις ότι δύο δραστήριοι σύλλογοι που είχαν προσφέρει πολλές δραστηριότητες στο χωριό μας, ο κάθε ένας από την πλευρά του σήμερα δεν δραστηριοποιούνται. Εδώ θα ήθελα να σου αναφέρω για τον Αθλητικό όμιλο Ταναγραϊκό, ο οποίος για μια 30ετία δέσποζε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Βοιωτίας καθώς επίσης και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τανάγρας <<Ποίμανδρος>>, ο οποίος δραστηριοποιούταν στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού αλλά και της Βοιωτίας για 15 χρόνια. 
Σήμερα είναι δύσκολα να ξανά δραστηριοποιηθούν γιατί όπως γνωρίζεις ότι διαλύεται δύσκολα ξαναφτιάχνεται. Ίσως αυτό να οφείλεται και να είναι σωστό όπως μας τονίζει και ο λαός 
<<Κακό χωριό τα λίγα σπίτια).
Όμως σήμερα όπως και εσύ θα παρακολουθείς, ένα άλλο τμήμα θα διαλυθεί, και εδώ θα ήθελα να σου πω για το τμήμα του χορευτικού. Από ότι βλέπεις 5-6 παιδιά μείνανε στο τμήμα . 
Στις 23 Αυγούστου στην γιορτή της Φεγγαράδας που οργανώνεται από τις Ταναγραίες μάλλον το χορευτικό δεν θα δώσει το παρόν στην εκδήλωση. Εμείς οι δύο φίλε μου γνωρίζουμε καλλίτερα από όλους ότι στο χωριό μας υπάρχουν περισσότερα από 30 παιδιά που γνωρίζουν τους χορούς όλων των περιοχών της Ελλάδας. 
Από όλα αυτά που σου τόνισα λέω εγώ τώρα…
Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να διαθέσουν από τον χρόνο τους για την Τανάγρα 30 λεπτά τουλάχιστον στις εκδηλώσεις για να φαίνεται και το χωριό τους.
Λέω εγώ τώρα…

ΖΑΦΕΙΡΗ…
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος και μάλιστα μετά τις 15-20 Ιουλίου ο Δήμος Τανάγρας δημιουργεί ένα κοινωνικό έργο μπορούμε να πούμε αφού χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ Θηβών ώστε να διαθέσει τα πούλμαν για να πάνε οι κάτοικοι του Δήμου προς το Δήλεσι και να κάνουν για ένα εικοσαήμερο τα μπάνια τους. Τέτοιες ενέργειες πιστεύω ότι έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και συμβάλουν για το καλό των κατοίκων του Δήμου.
ΟΜΩΣ ΖΑΦΕΙΡΗ…
Το Σάββατο 23 Αυγούστου πλησιάζει και όπως και άλλη φορά έχουμε τονίσει οι Ταναγραίες όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιήσουν την Φεγγαράδα.
Φεγγαράδα λέμε το φως του Φεγγαριού όταν είναι πολύ δυνατό . 
Για να δούμε, οι γυναίκες του χωριού μας τι μας επιφυλάσσουν. 
Εγώ πάντως πιστεύω ότι μέχρι τις τέσσερις το πρωί θα χορεύουμε με ολόγιομο το φεγγάρι.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΟΥ…
Στην ομάδα ΤΑΝΑΓΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ που υπάρχει στο face book βλέπουμε ότι υπάρχουν μόνο 278 μέλη. Και εγώ φίλε μου θέλω να ρωτήσω, και να προβληματιστώ. Μόνο 278 άτομα είναι Ταναγραίοι η φίλοι Ταναγραίων που ενδιαφέρονται να μαθαίνουνε νέα από την Τανάγρα . Λέω εγώ τώρα…
ΕΜΕΙΣ ΖΑΦΕΙΡΗ.. 
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν ψηφίσαμε για να εκλέξουμε τους άρχοντες που θα διοικήσουν στη τοπική αυτοδιοίκηση τα επόμενα 5 χρόνια . Σε ένα μήνα και από την 1η του Σεπτέμβρη θα ορκιστούνε για να υπηρετήσουνε τους συνανθρώπους τους, και να δημιουργήσουνε ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο. Εμείς φίλε μου να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία, αλλά για θέματα του χωριού μας θα τους τσιγκλάμε΄.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΟΥ…
Θα ήθελα να σου πω για την διήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί από την ενορία του χωριού μας Αγίου Αντωνίου την Δευτέρα 25 αλλά και την Τρίτη 26 Αυγούστου στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ.
Η διανυκτέρευση θα γίνει στο ξενοδοχείο ΒΕΡΜΙΟΝ στην Νάουσα .
Η Παναγία Σουμελά ιδρύθηκε τον 4ον αιώνα από τους Μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο οι οποίοι έκτισαν στο όρος Μελά του Πόντου εκκλησία μέσα σε σπηλιά. 
Επίσης θα πάμε στην Καλαμπάκα και στα Μετέωρα. 
Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 50 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου