Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014


ΑΚΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ 

Όπως και εσύ γνωρίζεις οι Ταναγραίες γιόρτασαν το Σάββατο 23 Αυγούστου το βράδυ την Φεγγαράδα, και μάλιστα για Τρίτη συνεχή χρονιά.
Είναι μια γιορτή που οι Ταναγραίες θέλουν να γιορτάσουν το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι στο χώρο του λαογραφικού μουσείου στην Τανάγρα και με τον τρόπο τους να δημιουργήσουν μια σύσφιξη σχέσεων των κατοίκων του χωριού, με το να χορέψουν, να γλεντήσουν να γευθούν τα φαγητά που φυσικά είχανε φτιάξει και να χαρούν αυτές τις ωραίες στιγμές ξεγνοιασιάς.
Να ευχηθούμε λοιπόν και του χρόνου αφού προηγουμένως να συγχαρούμε τα παιδιά του χορευτικού της γειτονικής Καλλιθέας που χόρεψαν Στερεοελλαδίτικα δημοτικά τραγούδια να πραγματοποιηθεί μια καλλίτερη γιορτή πολιτισμού.

ΖΑΦΕΙΡΗ…
Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Αυγούστου το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Τανάγρας πραγματοποίησε διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία του Σουμελά που ευρίσκεται στην Καστανιά, σε ένα ορεινό χωριό του Βερμίου. 
Ήταν μία εκδρομή που συνδύαζε τερπνόν μετά του ωφελίμου. Το πολιτιστικό, Κοινωνικό, θρησκευτικό συναίσθημα, το ότι γνωρίσαμε ένα φανταστικό τμήμα της βόρειας Ελλάδας, το ότι φύγαμε δύο ημέρες μακριά από το χωριό μας, και από τα καθημερινά μας προβλήματα . 
Οι πληροφορίες μας από το εκκλησιαστικό συμβούλιο είναι ότι του χρόνου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή προς την Αλβανία η στην Βουλγαρία. 
Εμείς να ευχηθούμε καλή οργάνωση.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΖΑΦΕΙΡΗ…
ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ…
Όπως σε όλους τους δήμους έτσι και στο δικό μας , τον δήμο Τανάγρας οι εκλεγέντες σύμβουλοι που προήλθαν από τις τοπικές εκλογές. 
Το Σάββατο το βράδυ 30 Αυγούστου ορκίστηκαν να φυλλάτουν πίστη στους νόμους του κράτους. 
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου λοιπόν και σε ένα διαμορφωμένο χώρο έγινε η ορκωμοσία των συμβούλων υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Παρευρέθη ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Γεώργιος 
Ιερείς της περιοχής. Στρατιωτικές και πολιτικές αρχές πλήθος κόσμου. 
Μέσα σε συγκινητικές στιγμές ο παραδίδων και ο παραλαμβάνων δήμαρχος εκφώνησε ο κάθε ένας από την πλευρά του ανάλογους λόγους.
Εμείς να τους ευχηθούμε καλή θητεία στα 5 χρόνια που θα διοικήσουν στο δήμο, να δραστηριοποιηθούν, να εργαστούν ώστε στο τέλος να έχουμε ένα σωστό δήμο.

ΟΜΩΣ ΖΑΦΕΙΡΗ..
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και τους συμβούλους που εκλέχτηκαν από το χωριό μας και μάλιστα τον Δριχούτη Διομήδη στο δημοτικό συμβούλιο, και τους Μπελεγράτη Αντώνιο, Παναγιωτόπουλο Κωνσταντίνο, και την Μαριάνθη Πέππα στο τοπικό. 
Να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και μέσα από προτάσεις προς την κεντρική εξουσία του δήμου που θα κάνουν το χωριό μας γίνει φάρος πολιτισμού της περιοχής.

ΑΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣ ΖΑΦΕΙΡΗ…
Την Κυριακή 7 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά ο δρόμος ημιαντοχής 21 χιλιομέτρων με την επωνυμία.
<< ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ>> 
ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΜΩΣ 71 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑ ΘΗΒΩΝ.
Στην μνήμη των πεσόντων αεροπόρων λοιπόν η ΔΗΚΕΤ του Δήμου Τανάγρας με την βοήθεια των ΣΔΥΜ Θήβας, ΕΔΥ Σχηματαρίου, Χορευτικού Ομίλου Εν Τανάγρα, της 114 Πτέρυγας μάχης και του συλλόγου Νέων Κυψέλη, θα διοργανώσουν αυτήν την γιορτή του αθλητισμού τιμώντας του αεροπόρους μας και ειδικότερα τον αεροπόρο από το χωριό μας τον << ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ>> που στις 23 Ιουλίου 1943 έγραψε με τον τρόπο του την δικιά του ιστορία θυσιάζοντας την ζωή του δίπλα από το αεροπλάνο του και έτσι, με αυτό τον τρόπο γράφτηκε στο πάνθεον των ηρώων.

ΕΜΕΙΣ ΖΑΦΕΙΡΗ…
‘Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος στις 7 και 8 του Σεπτέμβρη θα γιορτάσουμε το εξωκλήσι ΓΕΝΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ που ευρίσκεται στο χώρο του αεροδρομίου ταναάγρας.
Την παραμονή λοιπόν 7 του Σεπτέμβρη θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, και περιφορά της εικόνας στο χώρο του αεροδρομίου μέχρι τον διάδρομο προσγειώσεως και απογειώσεων αεροσκαφών. 
Την άλλη ημέρα θα τελεστεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Κάθε χρόνο πλήθος πιστών παρευρίσκεται στο χώρο της εκκλησίας από την Τανάγρα , το αεροδρόμιο , την γύρω περιοχή. Έρχονται φίλοι και συγγενείς, παλιοί αξιωματικοί που έχουνε υπηρετήσει στην μονάδα. Όλοι έρχονται να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας, και να τιμήσουν την χάρη της.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΟΥ…
Να σου ευχηθώ καλή εβδομάδα Δευτέρα σήμερα και το ημερολόγιο γράφει 1η του Σεπτέμβρη του 2014.
Να ευχηθούμε καλό μήνα, χρόνια πολλά στον Συμεών και στον Μελέτη. 
Καλή αρχή να έχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που σήμερα ξεκίνησαν να παρουσιάζονται στα σχολεία, οι άδειες και τα μπάνια τελειώσανε, οι αγρότες ξεκινήσανε να μαζεύουν την σοδειά τους , τα σταφύλια και αργότερα τις ελιές. 
1Η του Σεπτέμβρη σήμερα και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Τα προβλήματα πολλά για αυτό βάλτε το κεφάλι μέσα που λέει ο λαός για να τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. 
Τα προβλήματα πολλά οικονομικά, εργασιακά φορολογικά χειμωνιάτικα , και πολλά άλλα που μας κάνουνε την ζωή μας δύσκολη και στο τέλος όμως να πούμε αυτό που λέγει ο λαός το ότι ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ----- 
Ο ΘΕΟΣ όμως μπορεί να έχει εμείς έχουμε :
Τέλος πάντων ας έχουμε όμως την υγεία και θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου