Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΟΜΠΟΤΑ


ΜΠΟΜΠΟΤΑ

Η μπομπότα φτιάχνεται από αλεσμένο καλαμπόκι . Το αλεύρι από το καλαμπόκι πρώτα – πρώτα το κοσκινίζουμε και στο κοσκινισμένο αλεύρι ρίχνουμε αλάτι , νερό , και το ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά .
Την μπομπότα την βάζουμε στο ταψί και την ψήνουμε στο φούρνο . Δεν την φτιάχνουμε καρβέλι γιατί εάν την φτιάξουμε σε μορφή καρβελιού θα ανοίξει όταν την ψήνουμε .
Όταν τοποθετούμε το ζυμάρι στο ταψί πρώτα το λαδώνουμε και μετά το απλώνουμε .
Όταν ψηθεί άλλες νοικοκυρές ρίχνανε μέλι , και άλλες ρίχνανε πετιμέζι .
Να τονίσουμε ότι στο πόλεμο του 1940 ο ελληνικός λαός χόρτασε πάρα πολύ με μπομπότα , αλλά και με πάρα πολλές χορτόπιτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου